Món obrer Estat espanyol

MADRID

Vagues a Amazon: comença el segon round del període nadalenc

Els propers 7, 9, 15 i 30 de desembre, els sindicats de Amazon convoquen a noves vagues a Madrid contra l'aplicació del conveni sectorial. Els dies 3 i 4 de gener seran les últimes jornades d'aturades d'aquest nou cicle de lluita.

Viernes 7 de diciembre de 2018 | Edición del día

Els treballadors d’Amazon durant la vaga dels dies 23 i 24 de novembre enfront del magatzem logístic de San Fernando de Henares. Foto: ID

A nou mesos de l’inici de la lluita que va tenir la seva primera fita amb la històrica vaga de 48 hores els dies 21 i 22 de març, i la seva continuació amb la de 72 hores que va paralitzar el magatzem de San Fernando de Henares al juliol, la plantilla d’Amazon ha tornat a la càrrega amb una nova bateria d’aturades i vagues des del ‘Black Friday’.

Et pot interessar: Treballadors en vaga: “És un divendres realment negre per Amazon”

El passat 23 de novembre, la nova batalla de la plantilla d’Amazon va començar amb alt seguiment en ple “Black Friday”. Al centre logístic de San Fernando de Henares es va viure un veritable divendres negre per a Jeff Bezos.

Però això era només el començament. La plantilla d’Amazon, convocada per CGT i CCOO, preveu sis jornades més d’aturades a Madrid abans de la festivitat de Reis. Els sindicats reprenen aquest divendres 7 de desembre -en ple pont de la Constitució- les vagues i en convoquen tres més durant tot el mes (els dies 9, 15 i 30), i també al gener (3 i 4), en vespra de Reis. Aquestes jornades son alguns dels dies de majors vendes de l’any.

A les treballadores i treballadors d’Amazon San Fernando els sobren raons per continuar la lluita contra el capitalista mes ric del món. La patronal manté la determinació d’imposar l’atac a les condicions laborals de les treballadores i treballadors després de la imposició del Conveni Sectorial de Logística. Però la plantilla no està disposada a acceptar mansament les noves condicions d’explotació.

Et pot interessar: 7 raons per anar a la vaga en Amazon: el vídeo de CGT que arrasa entre la plantilla de San Fernando

En un video que s’ha difós massivament entre la plantilla del magatzem de San Fernando, la secció sindical de CGT explica “les principals raons per sumar-se a la vaga aquest ‘Black Friday’”.

El centre logístic que Amazon disposa a San Fernando de Henares és el primer que la companyia va obrir a l’Estat espanyol i la major de les seves plataformes al país. Però malgrat els atacs, inclosa la repressió als vaguistes com va succeir en la vaga de juliol, la patronal no ha pogut doblegar la determinació de la plantilla de seguir lluitant en defensa dels seus drets.

Et pot interessar: Comença una nova batalla a Amazon: 5 mesures per donar suport a la lluita

Per sostenir la lluita, la secció sindical de CGT a Amazon ha llançat una nova caixa de resistència i necessita tot el suport.Temas relacionados

Lluita de classes   /    Lluita obrera   /    Vaga   /    Món obrer Estat espanyol   /    San Fernando de Henares   /    En Català   /    Amazon

Comentarios

DEJAR COMENTARIO