×
×
Red Internacional

Els mitjans de comunicació prenen nota de les iniciatives per impulsar consultes sobre la monarquia, impulsats per diferents plataformes madrilenyes, des Vallecas a Vicálvaro i la UAM.

Jueves 25 de octubre de 2018 | Edición del día

FOTO: @ReferendumUAM

"Vallekas Decide" va tenir una important repercussió en tots els mitjans estatals. En aquell referèndum van votar al voltant de 7.720 persones, de les quals més de 6.400 van votar contra la monarquia.

El proper 24 de novembre seran els veïns i veïnes de Vicálvaro que podran expressar-se a favor o en contra del manteniment de la institució monàrquica o si prefereixen una república.

El moviment democràtic contra la monarquia s’estén, i cada vegada més sectors de la classe treballadora i la joventut es plantegen per què s’ha de seguir mantenint una institució heretada del franquisme, totalment arcaica i antidemocràtica. El 2 de desembre es realitzaran votacions en diversos punts de Madrid.

Et pot interessar: De Vallecas a Vicálvaro y la UAM, se extienden las consultas sobre la monarquía

El diari Público.es ve impulsant una recollida de signatures per donar suport a la realització d’un referèndum sobre la monarquia, que ja suma més de 140.000 signatures, i altres mitjans com Contexto han impulsat enquestes per mesurar les preferències sobre monarquia o república que indiquen que almenys un 53% dels joves menors de 35 anys votarien per una república.

En aquest marc, estudiants de diverses facultats de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) han decidit impulsar un referèndum sobre la monarquia per a, en les seves paraules, "visibilitzar quina és l’opinió de la joventut sobre ser súbdits d’una institució anacrònica, corrupta i vinculada al règim franquista ".

L’anunci dels estudiants es donava a conèixer aquesta setmana i ràpidament els mitjans de comunicació es feien ressò de la notícia.

Europa Press difonia la consulta, programada per al proper 29 de novembre, i citava les paraules de Lucía Nistal, portaveu de Pa i Roses, denunciant l’augment de sou del monarca i la congelació dels sous i inversions en recerca.

La convocatòria també va ser reflectida per altres mitjans com La Vanguardia, Público.es, ElDiario16, o ABC han reproduït la notícia.

Aquesta repercussió no és casual: la monarquia té una valoració que segueix sota mínims històrics, però el govern de Pedro Sánchez rebutja el més mínim qüestionament a aquesta institució.

El moviment democràtic contra la monarquia s’estén, i cada vegada més sectors de la classe treballadora i la joventut es plantegen per què s’ha de seguir mantenint una institució heretada del franquisme, totalment arcaica i antidemocràtica.
Comentarios

DEJAR COMENTARIO


Destacados del día

Últimas noticias